Blaženčiny jablkové řezy

 

Ingredience: 

na ozdobu

cukr moučka

 

náplň

100 g cukru krupice

100 g másla

1 lžička mleté skořice

2 kg jablek

 

těsto

1 vejce

30 g cukru krupice

150 g másla

2 lžíce octa

250 g hladké mouky

3 lžíce vody

 

Připravíme si náplň. Jablka očistíme a rozčtvrtíme. Na másle je osmahneme doměkka. Přidáme cukr se skořicí a necháme vychladnout.

Zatím si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, vejce, vodu, ocet a změklé máslo. Vše dobře zpracujeme v hladké těsto. Těsto rozdělíme na dva díly a oba vyválíme na tenký plát. První plát vložíme do vymazaného pekáče. Těsto poklademe jablečnou náplní a přikryjeme druhý plátem. Blaženčiny jablkové řezy vložíme do trouby předehřáté zhruba na 210 °C a pečeme 20 - 30 minut dozlatova.

Upečené řezy podle chuti posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat. Jsou výborné, doporučuje 9 z devíti Blaženek.:-)))